ΝΕΑ &

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

news


Το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων  της My Services είναι πάντα πρόθυμο να απαντήσει σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις όσον αφορά την εταιρεία μας είτε οργανώνοντας ειδικές συνεντεύξεις με υψηλόβαθμα στελέχη για πιο αναλυτικές πληροφορίες, είτε μέσω άμεσης τηλεφωνικής επικοινωνίας μαζί μας.

Το διεθνές πρότυπο ISO 26000 περιγράφει το ρόλο της επικοινωνίας σε ένα οργανισμό στον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων μερών για τις δράσεις του που αφορούν τις δραστηριότητες του στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής του Ευθύνης.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

  Η MYSERVICES στα πλαίσια της ανάπτυξης της και με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της  εγκαινίασε τα νέα της γραφεία στην Θεσσαλονίκη σε κεντρικό σημείο της πόλης. Η διεύθυνση των νέων γραφείων είναι Αισώπου 5-7, τηλ. 2310543316  

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

  Η επέκταση των δραστηριοτήτων της MY SERVICES σε νέες  αγορές σηματοδοτήθηκε με την έναρξη των δραστηριοτήτων της θυγατρικής της Εταιρείας στην Κύπρο. Στόχος της Εταιρείας είναι η ανάπτυξη των υπηρεσιών Ασφάλειας Καθαρισμού και Ανθρώπινου Δυναμικού στην αγορά της Κύπρου. Η MY SERVICES στην Κύπρο  είναι στελεχωμένη με δυναμική και εποικοδομητική ομάδα διοίκησης ώστε να είναι σε θέση να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον σαν αυτό της αγοράς της Κύπρου. Τα γραφεία της MYSERVICES στην Κύπρο ευρίσκονται : Λ. Ευαγόρου 27, Κτίριο Ειρήνη, Γραφείο 54 - 1066 Λευκωσία. Στοιχεία επικοινωνίας : Τηλ. +357 22355071 - 72,  fax: +357 22355073,  mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.     , URL: www.myservices.com.cy  

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

O ΣΕΓΑΣ ανακοινώνει ότι ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2016 θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου 2016, μετά από κοινή απόφαση του ΣΕΓΑΣ και του Δήμου Αθηναίων, προσβλέποντας σε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες και αύξηση των συμμετοχών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.
 Η απόφαση για τη μεταφορά της ημερομηνίας διεξαγωγής του Ημιμαραθωνίου Αθήνας στις αρχές της άνοιξης ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη την πάγια επιθυμία της δρομικής κοινότητας  της χώρας  αλλά και τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, σε μια προσπάθεια για την ακόμα περαιτέρω αγωνιστική αναβάθμιση του αγώνα. Παράλληλα, στην τελική απόφαση του ΣΕΓΑΣ προσμετρήθηκαν και αιτήματα από το εξωτερικό – κυρίως από την Ευρώπη και την Αμερική – για τη μεταφορά του αγώνα εντός του μήνα Μαρτίου, με αφορμή τις μεγαλύτερες δυνατότητες που έχουν δρομείς από το εξωτερικό να επισκεφτούν την Ελλάδα την εν λόγω περίοδο, δεδομένης της μεγάλης ήδη πληρότητας των σχετικών υποδομών στην Αθήνα τον μήνα Μάιο..
 Η μεταφορά του Ημιμαραθωνίου Αθήνας, του πιο σημαντικού αθλητικού γεγονότος της πόλης μας, μετά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, στις αρχές της άνοιξης σηματοδοτεί την έναρξη της «δρομικής περιόδου» στη χώρα μας, και ελπίζουμε ότι θα δώσει τη δυνατότητα σε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό δρομέων να γευτούν την εμπειρία μιας αθλητικής γιορτής στο κέντρο της Αθήνας.
Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της διοργάνωσης www.athinahalfmarathon.gr/index.php/el/

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι bartender και τα στελέχη της αγοράς των cafe-bar, της εστίασης και της φιλοξενίας στο πρόγραμμα παρουσιάσεων, επιδείξεων και σεμιναρίων του φετινού HORECA BEER & SPIRITS SHOW! Περισσότεροι από 10.000 επαγγελματίες παρακολούθησαν τουλάχιστον μία από τις συνολικά 69 θεματικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τις τέσσερις ημέρες διεξαγωγής της 11ης HORECA 2016! Πάνω από το 25% όσων παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις, επισκέφθηκε την έκθεση με αφορμή το πλούσιο πρόγραμμα του BEER & SPIRITS SHOW, παράλληλα όμως αξιοποίησαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και στα περίπτερα των εκθετών. Μάλιστα, χάρη στα σεμινάρια και τις παρουσιάσεις, πολλοί νέοι σε ηλικία επαγγελματίες επισκέφθηκαν για πρώτη φορά τη HORECA.
Κοινή διαπίστωση όλων των επισκεπτών αλλά και των εισηγητών που φιλοξενήθηκαν στην εντυπωσιακή κεντρική σκηνή και την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα σεμιναρίων, ήταν πως το HORECA BEER & SPIRITS SHOW αποτέλεσε τη μεγαλύτερη συνάντηση για τα cocktail trends και το bar management που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Ελλάδα! 


Όλοι οι κορυφαίοι Έλληνες bartenders επί σκηνής!
Μεταξύ 12 και 15 Φεβρουαρίου, στην κεντρική σκηνή του BEER & SPIRITS SHOW ανέβηκαν οι κορυφαίοι Έλληνες bartenders και bar managers, οι οποίοι παρουσίασαν τις νέες τάσεις στη διεθνή σκηνή των cocktail, ενώ πρότειναν αποτελεσματικές λύσεις για την οργάνωση και τη στελέχωση των bar. Όλες οι παρουσιάσεις είχαν διαδραστικό χαρακτήρα, καθώς το κοινό είχε τη δυνατότητα να δοκιμάζει τις παρασκευές που ετοίμαζαν ζωντανά επί σκηνής οι bartender και να συζητούν τις γευστικές εντυπώσεις τους. Με τον ίδιο τρόπο παρουσιάστηκαν οι βασικοί τύποι μπίρας, μαζί με εκτενείς αναφορές στην ιστορική διαδρομή και τη θέση τους στην παγκόσμια αγορά. 

Εξάλλου, στην πρωινή ζώνη του HORECA BEER & SPIRITS SHOW, διακεκριμένοι επιστήμονες και πετυχημένοι επιχειρηματίες μίλησαν για τις σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και λειτουργίας των cafe-bar, παρουσίασαν ενδεικτικά case-studies από την εγχώρια αγορά. Μεταξύ των θεμάτων που θίχτηκαν στα πάνελ των συζητήσεων ήταν το σύγχρονο bar management, η σύνδεση των cocktail με τη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα, η θέση του κρασιού στα cafe-bar και η προσφορά του by the glass, η κατάρτιση των beer-lists, η τέχνη της φιλοξενίας, η εξυπηρέτηση πελατών σε χώρους πολυτελείας, η διαχείριση πελατών και κακόβουλων σχολίων, τα κεράσματα και οι happy-hours, τα δικαιώματα μουσικής, η αξιοποίηση των social media κ.ά.
 

 
Μεγάλη συμμετοχή στα masterclasses!
Συνολικά 1.146 επαγγελματίες παρακολούθησαν τα 41 masterclasses, σεμινάρια και workshops που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του φετινού HORECA BEER & SPIRITS SHOW, με εισηγητές κορυφαίους bartender, οινοχόους, beer specialists και αρχιμάγειρες, αλλά και εξειδικευμένους επιστήμονες από διάφορα ακαδημαϊκά πεδία. Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η προσέλευση στα σεμινάρια για την κοστολόγηση και την τιμολόγηση των υπηρεσιών και των προϊόντων που προσφέρονται στα cafe-bar. 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι επισκέπτες μίας εμπορικής έκθεσης είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στον ίδιο χώρο -και μάλιστα δωρεάν- μία σειρά από masterclasses για όλα τα αποστάγματα: Single Malt, American, Japanese και Blended Whiskies, Tequila και Mezcal, Ρούμι και Cachaca, Gin και Jenever, Vodka, Metaxa, Τσίπουρο και Παλαιωμένο Τσίπουρο. Επίσης, παρουσιάστηκαν εξειδικευμένες τεχνικές παρασκευής ζεστών, barrel aged και carbonated cocktails, έξυπνες μέθοδοι αξιοποίησης των Bitters & Cordials, του πάγου και του ξηρού πάγου, αλλά και των βρώσιμων λουλουδιών, καθώς και προτάσεις για cocktail με κρασί, μπίρα και σάκε!
Εξάλλου, στο πλαίσιο των σεμιναρίων του HORECA BEER & SPIRITS SHOW παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι αρχές του food pairing με μπίρες και με cocktail, καθώς και οι τρόποι κατάρτισης μίας αντιπροσωπευτικής wine, beer ή cocktail list. Την ευθύνη για την κατάρτιση του προγράμματος και την οργάνωση των εκδηλώσεων και των σεμιναρίων είχε η συντακτική ομάδα του SNACK & COFFEE, του μοναδικού επαγγελματικού περιοδικού που επί έντεκα χρόνια καλύπτει την αγορά των cafe-bar.

 
Καθολική στήριξη από την αγορά!
Στο πρόγραμμα του HORECA BEER & SPIRITS SHOW συμμετείχαν οικορυφαίοι Έλληνες bartender, μεταξύ των οποίων και όλοι οι νικητές των εθνικών διαγωνισμών World Class από το 2010 μέχρι σήμερα: Μανώλης Λυκιαρδόπουλος, Τεό Σπυρόπουλος, Θοδωρής Πύριλλος, Βασίλης Κυρίτσης, Νίκος Μπάκουλης και Ηλίας Μαρινάκης! Στη μακρά λίστα των ονομάτων ξεχωρίζουν οι Νίκος Αθανασίου, Γιάννης Αλεξόπουλος, Θοδωρής Αναγνώστου, Δήμητρα Αντωνακοπούλου, Νίκος Αρβανίτης, Νίκος Αρσλάνογλου, Αργύρης Βενιαμίν, Σταύρος Γαϊτάναρος, Πάνος Γιοβάνης, Μάριος Γκιάτης, Λευτέρης Δημητρακόπουλος, Στέφανος Δραγανιδάκης, Βασίλης Θεοφιλάκος, Μάριος Ηλιόπουλος, Παναγιώτης Καναβέτας, Κωνσταντίνος Καπνιάρης, Αλέξανδρος Κεχαγιαδάκης, Δημήτρης Κιάκος, Δημήτρης Κληρονόμος, Γιάννης Κοροβέσης, Θάνος Κριμπούρας, Ναταλία Λιβιτσάνου, Γιώργος Μεγαλοκονόμος, Γιώργος Μπάγκος, Μάριο Μπάσο, Κώστας Νικολαϊδης, Δημήτρης Νταφόπουλος, Στέφανος Παρασκευούδης, Λευτέρης Πετρογεωργάκης, Γιάννης Σαμαράς, Αλέξης Σιμωνίδης, Σταμάτης Σταματιάδης, Λορέτα Τόσκα, Γιώργος Τσιρίκος, Άρης Χατζηαντωνίου κ.ά. Σημείο αναφοράς υπήρξε η κοινή παρουσία επί σκηνής πέντε εμβληματικών προσωπικοτήτων -του Σπύρου Αναγνώστου, του Νίκου Ζήση, του Ξαβιέ Μισαηλίδη, του Φόντα Ταζέ και του Χρήστου Χουσέα- οι οποίοι εξήγησαν με τη βοήθεια της Ντένης Καλλιβωκά πώς πήραν την απόφαση να εξελιχθούν από bartender σε επιχειρηματίες. 

Σημαντικές προσωπικότητες και από την οινική αγορά
Εξάλλου, στο HORECA BEER & SPIRITS SHOW συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες από την οινική αγορά, όπως ο Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος για το 2016, Άρης Σκλαβενίτης, οι έμπειροι οινοχόοι και γευσιγνώστες Ανδρέας Ματθίδης AIWS, Νικόλας Γιαννόπουλος AIWS, Γιώργος Λούκας και Απόστολος Πλαχούρας, καθώς και ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Οίνου, Θοδωρής Λέλεκας. Παρόντες, επίσης, οι beer specialists Πολ Εμμανουηλίδης και Νικολά Ραδίσης, καθώς και οι chef Γιάννης Στανίτσας, Πέτρος Δήμας και Καλλίστρατος Γιαννόπουλος. Οικοδέσποινα των εκδηλώσεων ήταν η Γιοβάννα Λύκου.

Βήμα στους ταλαντούχους νέους bartender
Στο πλαίσιο του HORECA BEER & SPIRITS SHOW πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί των διαγωνισμών cocktail και flairtending της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος, με τη συμμετοχή ταλαντούχων bartender από όλη τη χώρα. Οι τετραήμερες εκδηλώσεις έκλεισαν μάλιστα με μία εντυπωσιακή επίδειξη από τον Ιάπωνα παγκόσμιο πρωταθλητή flairtending, Mitsuhiro Kaneshiro, ο οποίος κατέπληξε το κοινό με την τεχνική του.
  
Οι νικητές των πανελλήνιων διαγωνισμών ανά κατηγορία είναι οι εξής:
21ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ CLASSIC COCKTAIL: 1. Παναγιώτης Σωτηρίου, 2. Κωνσταντίνα Νικολίτση, 3. Σπυρίδων Γιούργας
12ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ FLAIRTENDING: 1. Αχιλλέας Θανασούδας, 2. Κώστας Τσιρέκας, 3. Παναγιώτης Εργάτης
Οι νικητές των δύο διαγωνισμών θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στα αντίστοιχα παγκόσμια πρωταθλήματα που θα διεξαχθούν στο Τόκιο της Ιαπωνίας (16-21 Οκτωβρίου 2016). 
6ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ NON-ALCOHOLIC COCKTAIL: 1. Έλενα Πρίφτη, 
2. Νίκος Κειβανίδης, 
3. Βαγγέλης Ιωαννίδης
Ο νικητής θα πάρει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα της Τσεχίας.
4ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ COCKTAIL: 1. Λευτέρης Μπρούμπης
, 2. Παναγιώτης Ανδριόπουλος, 3. Μελέτιος Αιγινίτης

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Η καρδιά της Ξενοδοχίας και της Μαζικής Εστίασης χτυπά δυνατά στη HORECA! Ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, περισσότεροι από 40.000 επισκέπτες κατέκλυσαν και τα 4 halls της έκθεσης, σκορπώντας κλίμα ενθουσιασμού και οδηγώντας στην κοινή διαπίστωση ότι ο μόνος κλάδος που δίνει ελπίδα για το μέλλον είναι αυτός του Τουρισμού. 
Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, η οποία περιηγήθηκε για περισσότερες από 4 ώρες σε όλα τα περίπτερα της έκθεσης, ανταλλάζοντας ευχές με τους εκθέτες και δεχόμενη τις απόψεις τους, για να διαφυλαχθεί όσο είναι δυνατόν το μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας. 

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα special events!
Στο χώρο του Gastronomy Forum ο παγκόσμιος πρωταθλητής ice sculpture Fabricio Donatone μάγεψε τους παρευρισκομένους με την απαράμιλλη τεχνική τού σκαλίσματος σε πάγο. 
Παράλληλα, το ενδιαφέρον δεκάδων ξενοδόχων συγκέντρωσε η κεντρική σκηνή του Hotel Build and Design, που φιλοξένησε μια σειρά εξαιρετικών εισηγήσεων, όπως εκείνη με θέμα “Κατάταξη και πιστοποιήσεις” από τον Χρήστο Ανδρουτσάκη, μηχανικό πληροφορική στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ).
Τέλος, στο Future Hotel on the Web ξεχώρισε η ομιλία με θέμα “Διαδικτυακή διαχείριση σχολίων και παραπόνων στο σύγχρονο ξενοδοχείο” από τον marketing manager της REVINATE, Τhomas Landen.
Αξίζει να αναφερθεί επίσης πως το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας παρουσίασε σήμερα στο χώρο δράσης του Ελληνικού Πρωινού, τις προτάσεις για πρωινό με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Μυκόνου, της Πάτμου και της Αστυπάλαιας.

Η Google για πρώτη φορά στη HORECA
Η δράση “Grow Greek Tourism Online”, που φιλοξενείται για πρώτη φορά στη HORECA, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων επαγγελματιών από τον ευρύτερο τομέα του Τουρισμού, οι οποίοι δεν έχασαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το εκπαιδευτικό κέντρο, που δημιουργήθηκε στην αίθουσα C02, για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των επαγγελματιών του τουρισμού. Η συγκεκριμένη δράση είναι μία πρωτοβουλία της Google, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και τον ΣΕΤΕ, με στόχο να βοηθήσει κάθε τουριστική επιχείρηση να πετύχει τους στόχους της.

 

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Από την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου έως και τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, την ημέρα της κεντρικής εκδήλωσης στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, η Αθήνα κινείται σε ρυθμούς ΒορΟινών καλωσορίζοντας τους οινοπαραγωγούς της ένωσης "Οίνοι Βορείου Ελλάδος".  

Τα ΒορΟινά είναι η ετήσια εκδήλωση γευσιγνωσίας κρασιών και αποσταγμάτων των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» στην Αθήνα! Ένα νοερό ταξίδι στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα και μια θαυμάσια ευκαιρία για τους επισκέπτες να γνωρίσουν εκλεκτά κρασιά γηγενών και ξενόφερτων ποικιλιών, ξηρά, αφρώδη και γλυκά, λευκά, ροζέ και ερυθρά, από νέες και παλαιωμένες σοδειές, καθώς και αμπελοοινικά αποστάγματα. Τα ΒορΟινά και αυτή τη χρονιά θα έχουν την τιμή να φιλοξενήσουν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Sommelier που θα αναδείξει τον καλύτερο Έλληνα οινοχόο για το 2016 και ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό.

Σεμινάρια οινογνωσίας και γευσιγνωσίας για επαγγελματίες και κοινό, παρουσιάσεις οινοπαραγωγών, ειδικά γεύματα και δείπνα, συνδυαστικές προτάσεις γεύσεων, διαγωνισμοί και πολλά άλλα, όλα μέσα από το πρίσμα «οίνος & αποστάγματα». Επιπλέον, ορισμένα από τα καλύτερα wine bars και εστιατόρια της Αθήνας, θα σερβίρουν τις ημέρες αυτές κρασιά των οινοπαραγωγών που συμμετέχουν στα «ΒορΟινά» και θα φιλοξενούν οινοπαραγωγούς που θα σας μυήσουν οι ίδιοι στα μυστικά των κρασιών τους. 

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Μία πρωτοποριακή και διακριτή πρόταση για την επιχειρηματικότητα στη Δυτική Ελλάδα παρουσιάζει η Περιφέρεια στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αύριο Πέμπτη 21 Ιανουαρίου και ώρα 3 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων στο ισόγειο του κτιρίου της (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 και Αμερικής).

Σε αυτή τη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν όλοι οι φορείς της Επιχειρηματικότητας, Επιμελητήρια, ΣΕΒ κ.α. ώστε να συζητηθεί η πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που έχει ως βάση την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιφέρειας και σημείο εκκίνησης  τη συνεργασία με όλους.

Η στήριξη της επιχειρηματικότητας σε ευθεία σύνδεση με την παραγωγική ανασυγκρότηση αποτελεί μια από τις  μεγάλες προκλήσεις για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο σχεδιασμός της Περιφέρειας στοχεύει σε μια  «επανεκκίνηση» για την επιχειρηματικότητα στην περιοχή υπό την έννοια ενός νέου μοντέλου στήριξής της, που θα αφήνει πίσω την λογική της στήριξης εισοδήματος και θα στοχεύει στην αξιοποίηση και κινητοποίηση των παραγωγικών πόρων της περιφέρειας.

Ο σχεδιασμός έχει πραγματοποιηθεί λαμβάνοντας υπόψη τη διαβούλευση με τους φορείς, το πρόγραμμα των μικρομεσαίων της Περιφέρειας Δυτική Ελλάδας που «έτρεξε» κατά την περίοδο 2007-2013, στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και έρευνα που πραγματοποίησε η Περιφέρεια με ερωτηματολόγιο σε επιχειρήσεις της περιοχής και στις οποίες αποτυπώνεται η υπάρχουσα κατάσταση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα πρώτα στοιχεία, το πρώτο εξάμηνο του 2015, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το 64,4% των επιχειρήσεων εμφάνισαν επιδείνωση του κύκλου εργασιών, το 23% παρέμεινε αμετάβλητο ενώ μόνο το 9,5% εμφάνισε αύξηση. Επίσης, το 85,3% των επιχειρήσεων κράτησε σταθερή την απασχόληση.

«Σε μια περίοδο που η επιχειρηματικότητα φαίνεται να αποτελεί διέξοδο για την επανεκκίνηση της οικονομίας και τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής, οι ΜμΕ της Ελλάδας – στην ουσία ατομικές και οικογενειακές επιχειρήσεις - βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος και της φορολογικής/ασφαλιστικής καταιγίδας που τείνει να τις αφανίσει» σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος.

Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα των πολύ μικρών,  μικρών και μεγαλύτερων επιχειρήσεων της περιοχής μας  να τους εξασφαλισθεί κατ’ αρχάς το δικαίωμα να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια, και αυτή η θέση αποτελεί ταυτόχρονα και ένα  μήνυμα προς την κεντρική εξουσία.

«Επιδιώκουμε όμως και την ανάδειξη του δημιουργικού ρόλου της επιχειρηματικότητας, που θα δώσει προστιθέμενη αξία στους πλουτοπαραγωγικούς – ανθρώπινους και μη - πόρους της περιοχής και θα μετασχηματίσει την παραγωγική  βάση σε όλους τους τομείς της οικονομίας» καταλήγει ο κ. Αγγελόπουλος προσκαλώντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συμμετέχουν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Η Περιφέρεια Κρήτης , ο Δήμος Ηρακλείου και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου συνδιοργανώνουν διημερίδα με θέμα «Κρήτη, Αθλητικός Προορισμός. Δυνατότητες – προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης». Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Ιανουαρίου 2016 στο ξενοδοχείο GALAXY στο Ηράκλειο με ώρα έναρξης στις 17:00. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 Ιανουαρίου 2016
1η θεματική:
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (ΜΟΡΦΕΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ)- ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ
Προεδρείο: Μιχάλης Βαμιεδάκης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα Τουρισμού, Κώστας Βαρδαβάς Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Σωτήρης Τριανταφύλλου, Πρόεδρος ΠΣΑΤ
17.00- 17.30 Προσέλευση
17.30-18.00: Χαιρετισμοί
• Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης
• Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά
• Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού, Σταύρος Κοντονής
• Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός
• Πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, Σωτήρης Τριανταφύλλου
18.00-18.20: «Η σχέση αθλητικού & πολιτιστικού τουρισμού στην Κρήτη», Ευριπίδης Κουκιαδάκης, Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου

18.20-18.40: «Οι θεμελιώδεις μορφές του αθλητικού τουρισμού», Γιώργος Κώστας, «Οργάνωση Αθλητισμού - Σχολική Φυσική Αγωγή – Αναψυχή» Καθηγητής Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
18.40-19.00: «Μορφές και Είδη Αθλητικού Τουρισμού και η αναζήτηση Βέλτιστων Καλών Πρακτικών», Περικλής Λύτρας, Αναπληρωτής Πρόεδρος ΤΕΙ Αθήνας, Δρ Κοινωνιολόγος-Ψυχολόγος, Καθηγητής Τουριστικής Κοινωνιολογίας, Τουριστικής Ψυχολογίας και Εργασιακών Σχέσεων στο Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας
19.00-19.20: ««Εισερχόμενος Αθλητικός Τουρισμός στην Κύπρο», Νεόφυτος Χριστοδούλου, Τμήμα προβολής & marketing Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού
19.20-19.35: Διάλλειμα
19.35-20.00: «Κρήτη: Ο επόμενος Γκολφικός και Αθλητικός Προορισμός» Θεόδωρος Βασιλάκης, Πρόεδρος AEGEAN AIRLINES
20.00-20.20: «Athletics in the land of culture!: Η επικοινωνιακή εκστρατεία Περιφέρειας Κρητης- ΣΕΓΑΣ που κέρδισε τα Διεθνή ΜΜΕ- Διοργάνωση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων Στίβου Α' Κατηγορίας 2015 στην Κρήτη» Σωτήρης Κυρανάκος, Υπεύθυνος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ΣΕΓΑΣ
20.20- 20.40: «Διοργάνωση Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Μπάσκετ U20 και U19 στην Κρήτη», Γιώργος Βασιλακόπουλος, Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Ιωάννης Καλαιτζάκης, μέλος του Δ.Σ. και Εκπρόσωπος Τύπου Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης
Απονομές- Βραβεία

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 Ιανουαρίου 2016

2η θεματική:
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: H ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ ΣΧΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
Προεδρείο: Μιχάλης Βαμιεδάκης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα Τουρισμού, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Αριστέα Πλεύρη , Αντώνης Παπουτσάκης,, Εκπρόσωπος ΠΣΑΤ Κρήτης

09.30-10.00: Προσέλευση

10.00-10.20: «Δημόσιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις – Προοπτικές αξιοποίησης για δράσεις αθλητικού τουρισμού» Κώστας Βαρδαβάς, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ηρακλείου

10.20-10.40: «Δυνατότητες φιλοξενίας αθλητικών γεγονότων από ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης» Γεώργιος Βαρδάκης , Εκπρόσωπος Ενώσεων Ξενοδόχων Κρήτης

10.40-11.00: «ΚΡΗΤΗ: Τουρισμός όλο τον χρόνο», Δημήτρης Διβόλης, Γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Πρακτόρων και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης

11.00-11.20: «Η προώθηση του αθλητικού τουρισμού στην Τουρκία- Καλές πρακτικές» Εκπρόσωπος Ένωσης Ξενοδόχων Τουρκίας
11.20-11.40: «Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού. Πρόταση για την Περιφέρεια Κρήτης στο άθλημα της αντισφαίρισης (tennis)» Δημήτριος Ρομπογιαννάκης Πολιτικός Μηχανικός , τ. έφορος τένις Ηράκλειο Ο.Α.Α., Ιωάννης Βουράκης, Μηχανικός Πληροφορικής - Διοργανωτής διεθνών τουρνουά τέννις
11.40- 12.00: «Το παράδειγμα της μεγαλύτερης αθλητικής κατασκήνωσης των Βαλκανίων» Παναγιώτης Σκούρας , Υπεύθυνος SKOURAS SPORTS CAMP

12.00-12.20: «Εμπειρία από Διεθνείς Διοργανώσεις και Προετοιμασία Ομάδας. Το παράδειγμα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας» Θεόδωρος Παπαλουκάς, Διεθνής βετεράνος Έλληνας καλαθοσφαιριστής

3η θεματική:
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε

Προεδρείο: Νίκος Συριγωνάκης , Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα Αθλητισμού , Ολγα Σουτζή, εκπρόσωπος ΠΣΑΤ Κρήτης
13.20-13.40: «Τρόποι και Μέσα για την προβολή του Αθλητικού Τουρισμού» Δήμος Μπουλούκος, Προϊστάμενος Αθλητικού Τμήματος Mega Channel, Έφορος ΠΣΑΤ
13.40-14.00: «Ευκαιρία ιδανικής ανάπτυξης για την χώρα μας. Η Κρήτη πρωτοπόρος και πόλος έλξης, στον τομέα αυτό, επί 12μήνου βάσεως», Μακης Τσίλκος, Δημοσιογράφος
14.00-14.20: «Το ανεκμετάλλευτο «στοίχημα» του Αθλητικού Τουρισμού», Φάνης Σκύφτας, Δημοσιογράφος

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ :
• «The Crete Golf Club», Χερσόνησος
• Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου (2 Αοράκια)
• Παγκρήτιο Στάδιο

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Νέο ταχύρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης ξεναγών ενέκρινε το Υπουργείο Τουρισμού, διάρκειας δύο (2) μηνών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων καθορίστηκε από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 μέχρι και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Από 29/2/2016 έως 13/5/2016.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ: Έως 40 άτομα. Στην περίπτωση που ο αριθμός των επιλεγέντων είναι μικρότερος από τριάντα (30), το πρόγραμμα δεν θα υλοποιηθεί.

Δικαίωμα συμμετοχής στο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης για την άσκηση του επαγγέλματος του ξεναγού έχουν Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι κρατών − μελών της Ε.Ε., απόφοιτοι τμημάτων Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Ιστορίας και Εθνολογίας πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων της αλλοδαπής.

Δείτε εδώ την επίσημη προκύρηξη

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων καθορίστηκε από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 μέχρι και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016. ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Από 29/2/2016 έως 13/5/2016. ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ: Έως 40 άτομα. Στην περίπτωση που ο αριθμός των επιλεγέντων είναι μικρότερος από τριάντα (30), το πρόγραμμα δεν θα υλοποιηθεί. Δικαίωμα συμμετοχής στο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης για την άσκηση του επαγγέλματος του ξεναγού έχουν Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι κρατών − μελών της Ε.Ε., απόφοιτοι τμημάτων Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Ιστορίας και Εθνολογίας πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων της αλλοδαπής. www.dikaiologitika.gr
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων καθορίστηκε από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 μέχρι και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016. ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Από 29/2/2016 έως 13/5/2016. ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ: Έως 40 άτομα. Στην περίπτωση που ο αριθμός των επιλεγέντων είναι μικρότερος από τριάντα (30), το πρόγραμμα δεν θα υλοποιηθεί. Δικαίωμα συμμετοχής στο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης για την άσκηση του επαγγέλματος του ξεναγού έχουν Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι κρατών − μελών της Ε.Ε., απόφοιτοι τμημάτων Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Ιστορίας και Εθνολογίας πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων της αλλοδαπής. www.dikaiologitika.gr

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Με θετικό πρόσημο διεθνών αεροπορικών αφίξεων έκλεισε το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2015, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από τα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας. Συγκεκριμένα, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις κατέγραψαν άνοδο 5,7% ξεπερνώντας τα 15 εκατ. (15.252), που αντιστοιχούν σε σχεδόν 820 χιλιάδες επιπλέον αφίξεις, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014. 

Κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου 2015, επανήλθε η διψήφια αύξηση αφίξεων για τον προορισμό της Αθήνας, η οποία διαμορφώθηκε στο +11,3% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2014, διατηρώντας το σχετικό ποσοστό  ενδεκάμηνου στο +23,6%. Οι Κυκλάδες διατήρησαν το ποσοστό αύξησης στο 15% σε σχέση με το ενδεκάμηνο του 2014. Στον αντίποδα βρίσκονται τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη, περιοχές που συνέχισαν να καταγράφουν μικρή μείωση της τάξης του -2% και -0,8% αντίστοιχα, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014. Το σύνολο της χώρας εκτός Αθήνας, κινήθηκε σε θετικό πρόσημο 3,6% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2014 και σε 5,7%, σε σχέση με το ενδεκάμηνο του 2014. Με την καταγραφή και των στοιχείων αφίξεων Νοεμβρίου, θεωρείται πια βέβαιη η επίτευξη του στόχου των συνολικά 26 εκατ. αφίξεων για το 2015.  

Παράλληλα, με αφορμή τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων μεταξύ του Ελληνικού δημοσίου και της Παραχωρησιούχου κοινοπραξίας FRAPORT AG-SLENTEL Ltd., ο ΣΕΤΕ χαιρετίζει τη συμφωνία η οποία αναμένεται να συμβάλει στην αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων, τα οποία χρήζουν σημαντικών επενδύσεων. Η αναβάθμιση θα επιφέρει σημαντικά οφέλη για τον Ελληνικό τουρισμό, την περιφερειακή ανάπτυξη των νησιών και των λοιπών προορισμών που καλύπτουν τα περιφερειακά αεροδρόμια, καθώς και για τις τοπικές κοινωνίες.  

Αναλυτικά στοιχεία για το διάστημα Ιανουάριος-Νοέμβριος 2015, καθώς και σειρά στατιστικών στοιχείων για τον ελληνικό τουρισμό και τις ανταγωνίστριες χώρες, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΣΕΤΕ στην ενότητα Στατιστικά.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Ξεκινά νέο Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Υπηρεσιών με ειδίκευση στις Τουριστικές Υπηρεσίες. Το Πρόγραμμα, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και έχει ως Στρατηγικό Εταίρο την HORECA, σχεδιάστηκε στο πνεύμα της δια βίου μάθησης και σκοπός του είναι να παρέχει θεωρητική, αλλά και χρήσιμη γνώση σε άτομα που εργάζονται, επιθυμούν ή ενδιαφέρονται να εργαστούν στον τουριστικό κλάδο. Κυρίως απευθύνεται σε:

 • Αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται, επιθυμούν ή ενδιαφέρονται να εργαστούν στον τουριστικό κλάδο

 • Αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

 • Επαγγελματίες του χώρου που επιθυμούν να διευρύνουν το γνωστικό τους πεδίο στη διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων, καθώς και στο σχεδιασμό, στη διοίκηση και στην πολιτική του τουρισμού.

Το πρόγραμμά προσφέρει πέντε (5) Certificates. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση τριών (3) Certificates χορηγείται Diploma in Tourism - Πιστοποιητικό Επιτυχούς Ολοκλήρωσης του Προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Υπηρεσιών από το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Τα μαθήματα και τα σεμινάρια που προσφέρονται βρίσκονται αναλυτικά στη διεύθυνση εδώ.
Αναλυτικές πληροφορίες για την περιγραφή του προγράμματος και τις εγγραφές θα βρουν στην επίσημη ιστοσελίδα του Προγράμματος ems.unipi.gr/home-tourism

 

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Με στόχο τον καθορισμό συντονισμένων δράσεων προώθησης και συμφωνιών σε εθνικό επίπεδο για τη νέα χρονιά, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, στο υπουργείο Τουρισμού σύσκεψη υπό την προεδρία της Αν. Υπουργού κας Έλενας Κουντουρά, με τον ΕΟΤ, τους εκπροσώπους των 13 Περιφερειών και των φορέων του τουρισμού.

Αποφασίστηκε μεταξύ άλλων:

  • Η έναρξη στοχευμένων δράσεων από τον Ιανουάριο του 2016, για την άμβλυνση της εποχικότητας. Ειδικότερα, αποφασίστηκε η επέκταση της τουριστικής περιόδου από 1 Μαρτίου και έως και τις 30 Νοεμβρίου στις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, κυρίως λόγω των καιρικών συνθηκών που το επιτρέπουν. Για την εφαρμογή των δράσεων, θα υπάρχει στενή συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ με τις περιφέρειες.
  • Ειδικές δράσεις, μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα, στην αγορά της Ρωσίας. Στο πλαίσιο του εορτασμού του έτους Ελλάδος- Ρωσίας (2016), συμφωνήθηκε να υπάρξουν στοχευμένες δράσεις για τη σταθερή διείσδυση του ελληνικού τουρισμού στην ρωσική αγορά, με στόχο την άντληση μεσοπρόθεσμων οφελών.

Παράλληλα, το υπουργείο Τουρισμού και το υπουργείο Εξωτερικών συνεργάζονται για την εξασφάλισης της ταχείας και αποτελεσματικής έκδοσης βιομετρικής βίζας για τις εκτός Σένγκεν χώρες. Επίσης, το υπουργείο Τουρισμού αναμένει τις προτάσεις των περιφερειών και των φορέων για κοινές δράσεις προώθησης για το 2016.03/12/2015: Συντονισμός Ενεργειών Υπουργείου Τουρισμού, EOT, Περιφερειών - φορέων για το 2016.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Tο 100% Hotel Show αποτελεί το πλέον ανατρεπτικό event για ξενοδόχους και επαγγελματίες τουρισμού από όλους τους χώρους, αφού εκτός από τον κατασκευαστικό τομέα στα πλαίσια του οποίου θα παρουσιαστούν πρωτοποριακές λύσεις, δίνεται έμφαση στις υπηρεσίες, την καινοτομία αλλά και την Online εποχή στην οποία εισέρχεται ο Τουρισμός.
Στόχος του 100% Hotel Show δεν είναι μόνο να ενημερώσει τους ξενοδόχους για τις νέες τάσεις, αλλά και να δώσει λύσεις στο φλέγον ζήτημα που είναι η διαδικτυακή παρουσία, το distribution, η ανάπτυξη πωλήσεων καθώς και η ανταγωνιστική ανάπτυξη του ξενοδοχειακού προϊόντος.
Η καινοτόμα δομή του 100% Hotel Show αποβλέπει στη δημιουργία ενός event που προωθεί την ανάπτυξη Networking & Business Development τόσο μεταξύ των εκθετών όσο και μεταξύ των επισκεπτών, αφού σημείο αναφοράς για όλους είναι η ενασχόληση με τον τουρισμό. Στα ειδικά διαμορφωμένα Lounge Meeting Point Areas, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να συναναστραφεί και να αναπτύξει ευκαιρίες συνεργασίας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες του Show, όπως Hoteliers, Travel Agents, Tour Operators, Media, Architects, Interior Designers, Construction Companies, Financial Consultants, Marketing Managers και άλλες ειδικότητες, εμπλεκόμενες πάντα με τον τουρισμό.

Το 100% Hotel Show έχει ήδη στο ενεργητικό του δύο ιδιαίτερα επιτυχημένες διοργανώσεις: Φεβρουάριος 2014 & Φεβρουάριος 2015. 

www.hotelshow.gr

 

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Μήνυμα ανάπτυξης και αναβάθμισης του εγχώριου τουριστικού προϊόντος φιλοδοξεί να στείλει το εκθεσιακό δίδυμο της Philoxenia και Hotelia, οι οποίες διοργανώνονται από τις 12-15 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης μαζί με την 10η Διεθνής Έκθεση Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημοσίου-Κοινωνικού Τομέα & Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Polis.

Αποδέκτες του μηνύματος των Philoxenia και Ηotelia είναι οι ελληνικές ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις, καθώς και οι επαγγελματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο της φιλοξενίας και εστίασης.

Οι δύο εκθέσεις, που προσελκύουν πάνω από 100 hosted buyers (προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες) από 30 χώρες, πλαισιώνονται από διοργανώσεις διεθνούς χαρακτήρα, όπως το Τhe Art of Drinking Coffee & Spirit, που αποτελεί ένα πρωτότυπο και καινοτόμο event αφιερωμένο στην τέχνη της δημιουργίας καφέ, cocktails και ποτών. Ο σχετικός σύνδεσμος του event βρίσκεται στη διεύθυνση: (http://hotelia.helexpo.gr/hotelia/el/2015_The_Art_Of_Drinking)

Στόχος του Τhe Art of Drinking Coffee & Spirit είναι να εμπεδωθεί στους επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού ότι δεν πρέπει απλά να προσφέρουν ένα προϊόν, αλλά μια ολική εμπειρία αξιών και υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

Διάσημοι bartenders και mixologists από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο θα υλοποιήσουν και θα σερβίρουν με θεατρικές κινήσεις τα δημιουργήματα τους, διαμορφώνοντας ένα εξαιρετικό σκηνικό που θα εντυπωσιάσει κάθε επαγγελματία του κλάδου της εστίασης.

Οι διεθνούς φήμης mixologist Marian Beke και Luca Cinalli του βραβευμένου speakeasy του Λονδίνου, Νightjar, οι δύο head bartenders της Dry Martini World, Lorenzo Miglietta και Nelson Alexandre Dos Anjos, ο Έλληνας mixologist, Αλέξανδρος Μαυρίκης κ.α. θα αναδείξουν τα cocktail τους, δίνοντας μία άλλη διάσταση στο event Τhe Art of Drinking.

Όσον αφορά στην ενότητα του καφέ, θα υπάρξει guest παρουσία από τον Απόστολο Πλαχούρα (ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Nespresso).

Η είσοδος στο event είναι ελεύθερη, αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν on-line εγγραφή στο site της Ηotelia http://hotelia.helexpo.gr (μέγιστη χωρητικότητα κάθε σεμιναρίου του Τhe Αrt of Drinking είναι τα 100 άτομα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Στο πλαίσιο της Ηotelia διοργανώνεται και το DPOINT Hotel Village, που είναι αφιερωμένο στο σχεδιασμό, διακόσμηση και ανακαίνιση ξενοδοχείων και αποτελεί επί της ουσίας μία «γειτονιά», η οποία απαρτίζεται από κορυφαία brands και δημιουργούς με στόχο την ανάδειξη της σύγχρονης φιλοξενίας.

Σημείο αναφοράς και πυρήνας της φετινής διοργάνωσης είναι η παρουσίαση μίας φιλόδοξης παραγωγής με τίτλο «Greek Hospitality Design Spirit», με τη σχεδιαστική επιμέλεια των Μηνά Κοσμίδη (αρχιτέκτονα μηχανικού), Σωτήρη Λάζου (βιομηχανικού σχεδιαστή) και Ανδρέα Βαρώτσου (βιομηχανικού σχεδιαστή). Το συγκεκριμένο project θα ταξιδέψει τον επισκέπτη, συνοδεία των 4 εποχών του χρόνου, ξεκινώντας από το ελληνικό βουνό και καταλήγοντας στην θάλασσα της χώρας μας.

Ουσιαστικός σκοπός της ομάδας εργασίας του «Greek Hospitality Design Spirit» είναι να περάσει στους επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού το μήνυμα πως το design μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό «όπλο» στο πλαίσιο της βελτίωσης των υπηρεσιών φιλοξενίας με απώτερο στόχο την αύξηση της προσέλκυσης ποιοτικότερων επισκεπτών στη χώρα μας.

Τέλος, θα πραγματοποιηθούν και τα DPOINT Conferences, δηλαδή ένα πρόγραμμα ομιλιών με θέμα την ανακαίνιση και το σχεδιασμό ξενοδοχείων, καθώς και επιχειρήσεων εστίασης.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

H SWOT | Simple Way Of Tourism διοργανώνει στις 10 & 11 Δεκεμβρίου 2015, στο ξενοδοχείο Metropolitan Athens το 3o Business Travel Professionals Forum (BTPF), που αφορά συναντήσεις ξενοδοχείων από την Ελλάδα & τη Διεθνή αγορά με τους κύριους εκπροσώπους του επαγγελματικού & συνεδριακού τουρισμού της χώρας μας.

Απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση σε όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις αφού τέτοιες προσπάθειες συσπειρώνουν τους φορείς της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας,  ο επικεφαλής της SWOT κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης, επισημαίνει πως:

«Με την 3η διοργάνωση του μεγαλύτερου τουριστικού Β2Β Forum στην Ελλάδα, δημιουργούμε ένα σύγχρονο θεσμό στην ανάπτυξη πωλήσεων και συνεργασιών μεταξύ των πιο σημαντικών παραγόντων της αγοράς. Αυτή τη χρονιά θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε και Ταξιδιωτικούς Οργανισμούς από όλη την Ευρώπη, που ενδιαφέρονται για τον προορισμό… Ελλάδα». 

Υπενθυμίζεται ότι στο επιτυχημένο διήμερο του 2ου BTPF που διοργανώθηκε τον Δεκέμβριο του 2014, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1000 συναντήσεις παραγόντων του τουρισμού, μέσα σε 8 ώρες, στις οποίες συμμετείχαν με εκπροσώπους τους 30 συνολικά ξενοδοχειακές μονάδες, περισσότερα από 80 στελέχη εμπορικών εταιρειών, καθώς και εκπρόσωποι από 50 ταξιδιωτικά γραφεία.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά στο www.swot.gr/btpf, στο τηλεφωνικό κέντρο +30 210 6525520 & στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Ολοκληρώθηκε το 14ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ «Τουρισμός & Ανάπτυξη» που πραγματοποιήθηκε 19 & 20 Οκτωβρίου 2015. Στο διήμερο Συνέδριο, με τίτλο «Τουρισμός: η Κιβωτός της Ελληνικής Οικονομίας», παρευρέθηκαν περισσότεροι από 300 τουριστικοί επιχειρηματίες, δημόσιοι φορείς και στελέχη  της αγοράς.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, το 14ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ επικέντρωσε τη θεματολογία του στις διεθνείς τάσεις και τις απαραίτητες αλλαγές τις οποίες ο τομέας του τουρισμού θα πρέπει να αφουγκραστεί και να αφομοιώσει. Παρουσίασε τόσο τα σημαντικά αποτελέσματα της στρατηγικής συνεργασίας Δήμου Αθηναίων – Εταιρεία Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών – Marketing Greece, όσον αφορά στην προώθηση του προορισμού της Αθήνας, όσο και τη μελέτη του SETE Intelligence σχετικά με το αναλυτικό προφίλ των πελατών των προϊόντων Ήλιος & Θάλασσα, City Break και Πολιτιστικός τουρισμός.

Σημαντική ήταν και η παρουσίαση των τρόπων με τους οποίους μπορούμε να ενώσουμε τον τομέα του τουρισμού με τους ανθρώπους του, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, μέσω των προγραμμάτων εκπαίδευσης του SETE Training. Κεντρικός ομιλητής στο επίσημο δείπνο της πρώτης ημέρας ήταν ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, κ. Γιώργος Σταθάκης.

Η δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, εστίασε στη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, στην άμβλυνση της εποχικότητας και στη συμβολή του τουρισμού στις τοπικές κοινωνίες. Παρουσιάστηκαν βέλτιστες πρακτικές νέων τεχνολογιών και πως αυτές μπορούν να εφαρμοστούν στον τουρισμό του 21ου αιώνα και πραγματοποιήθηκε η βράβευση των νικητών του 1ουΜαραθωνίου Ανάπτυξης Εφαρμογών για τον Τουρισμό, SETE Tourism Crowdhackathon.

Το Συνέδριο ολοκλήρωσε τις εργασίες του παρουσιάζοντας τις ευκαιρίες απασχόλησης που ο τομέας παρέχει μέσω των προγραμμάτων εκπαίδευσης και τους τρόπους με τους οποίους επενδύει στην τουριστική εκπαίδευση των νέων. Κεντρικός ομιλητής στο Επίσημο Δείπνο της δεύτερης ημέρας ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, ο οποίος στην ομιλία του ανέλυσε τις τραπεζικές εξελίξεις και τα προαπαιτούμενα για τη ρευστότητα και τη χρηματοδότηση των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Περίπου 100 χιλιάδες περισσότερες ήταν οι διανυκτερεύσεις επισκεπτών που καταγράφηκαν στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης κατά το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2015, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. H αύξηση όμως αυτή, είναι σημαντικά χαμηλότερη από εκείνη που είχε σημειωθεί το 2014 σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2013 (μεταβολή 17,87%) και αφορούσε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
 
Από τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, προκύπτει ότι φέτος ο συνολικός αριθμός διανυκτερεύσεων σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 7,57%, ενώ σε απόλυτους αριθμούς οι διανυκτερεύεις έφτασαν τις 1.400.897 (709.972 διανυκτερεύσεις αφορούν αλλοδαπούς τουρίστες) έναντι 1.302.347 που ήταν πέρυσι.
 
Τα παραπάνω φανερώνουν ότι ο τουρισμός στη Θεσσαλονίκη κατόρθωσε να αντέξει μέσα στην πολύ δύσκολη συγκυρία που είχε διαμορφωθεί για περισσότερο από ένα εξάμηνο στη χώρα, διατηρώντας τις δυνάμεις του εξαιτίας της προετοιμασίας που είχε γίνει την περσινή χρονιά, ενώ εκτίμηση της ΕΞΘ είναι ότι θα μπορούσε να πάει ακόμη καλύτερα φέτος αν δεν υπήρχαν η αβεβαιότητα, οι κάλπες, οι ασφυκτικές πιέσεις στην οικονομία και φυσικά τα capital controls.
 
Την ίδια στιγμή η Θεσσαλονίκη δείχνει να μην μπορεί να ανακάμψει στα έσοδα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας (benchmarking) της εταιρείας τουριστικών μελετών και ερευνών GBR Consulting, στο οκτάμηνο του 2015, παρά την αύξηση στη μέση τιμή δωματίου της τάξης του 5,9%, όσο και στα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο (Rev Par) της τάξης του 8,6%, το Rev Par συνεχίζει να διατηρείται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα (42,54 ευρώ), τα χαμηλότερα σε σχέση με άλλες δέκα αντιστοίχου μεγέθους ευρωπαϊκές πόλεις (Αμβέρσα, Μπέρμινχαμ, Κολωνία, Ντίσελντορφ, Εδιμβούργο, Γλασκώβη, Βουδαπέστη, Αμβούργο, Μάντσεστερ, Σάλτσμπουργκ). Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας έρευνας, η Θεσσαλονίκη συγκρινόμενη με τις παραπάνω πόλεις, εξακολουθεί να καταλαμβάνει την τελευταία θέση τόσο στην πληρότητα, όσο και στη μέση τιμή δωματίου.
 
«Πρωταθλητές» οι Έλληνες - Κύπριοι, Τούρκοι, Σέρβοι στις υψηλότερες θέσεις των αλλοδαπών
 
Οι Έλληνες «τερμάτισαν» για άλλη μια φορά πρώτοι με 690.925 διανυκτερεύσεις οι οποίες σημείωσαν άνοδο 6,11% και ακολούθησαν οι Κύπριοι με 83.823 διανυκτερεύσεις και διψήφιο ποσοστό αύξησης που άγγιξε το 18,51%.
 
Οι Τούρκοι διατηρήθηκαν στη δεύτερη θέση των αλλοδαπών με νέα μικρή άνοδο (4,14%, 52.752 διανυκτερεύσεις). Οι Σέρβοι ανέβηκαν μια θέση, καταγράφοντας 43.295 διανυκτερεύσεις, αυξάνοντας τες κατά 5,02%.
 
Διψήφια ποσοστά ανόδου για Γερμανούς - Μόνοι «χαμένοι» οι Ρώσοι
 
Σημαντική ήταν η αύξηση των διανυκτερεύσεων Γερμανών πολιτών, οι οποίοι φέτος έδειξαν μεγαλύτερη προτίμηση στη Θεσσαλονίκη από πέρυσι. Οι διανυκτερεύσεις τους αυξήθηκαν κατά 11,05% και σε απόλυτους αριθμούς έφθασαν τις 40.862, ανεβάζοντάς τους δύο θέσεις υψηλότερα από πέρυσι, δηλαδή από την έκτη στην τέταρτη της σειράς κατάταξης των αλλοδαπών.
 
Στην ίδια θέση (πέμπτη) παρέμειναν οι Ρουμάνοι, οι οποίοι κυμάνθηκαν στα περσινά επίπεδα (αύξηση 0,09%, 40.200 διανυκτερεύσεις). Κερδισμένοι ήταν οι Ιταλοί, οι διανυκτερεύσεις των οποίων ανέβηκαν μία θέση και από την έβδομη βρέθηκαν στην έκτη, σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 7,99% (37.548 διανυκτερεύσεις).
 
Μια «κακή» χρονιά ήταν για τους τουρίστες από τη Ρωσία. Οι επιπτώσεις από την κατάσταση στη χώρα τους ήταν περισσότερο εμφανείς φέτος καθώς μέσα σε οκτώ μήνες τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης «απώλεσαν» χιλιάδες διανυκτερεύσεις (από 49.582 πέρυσι, φέτος 36.037). Έτσι με τη μεγάλη πτώση που κατέγραψαν οι Ρώσοι (-27,32%), «κατρακύλησαν» τέσσερις θέσεις και βρέθηκαν στην έβδομη των αλλοδαπών.
 
Ανερχόμενη αγορά οι ΗΠΑ - Δεκαπλάσιοι οι Σύριοι πρόσφυγες
 
Ακολουθούν οι Βούλγαροι (35.937 διανυκτερεύσεις, αύξηση 9,97%) και οι Αμερικανοί, οι οποίοι αναδεικνύονται σε ανερχόμενη εθνικότητα για τα ξενοδοχεία της πόλης με αξιοσημείωτη αύξηση στις διανυκτερεύσεις τους που έφθασε αισίως το ποσοστό του 36,69% (35.724 διανυκτερεύσεις). Η πλειονότητα των επισκεπτών από τις ΗΠΑ προτίμησε τη Θεσσαλονίκη είτε για θρησκευτικό τουρισμό και πρόκειται για ταξιδιώτες με υψηλότερο εισόδημα, είτε για εκπαιδευτικούς σκοπούς και πρόκειται για φοιτητές που επέλεξαν πανεπιστημιακά ιδρύματα και κολλέγια της πόλης για να εμπλουτίσουν τις σπουδές τους.
 
Τέλος, την πρώτη δεκάδα του σχετικού πίνακα συμπληρώνουν οι Σύριοι πρόσφυγες, καθώς από 3.133 διανυκτερεύσεις που πραγματοποίησαν πέρυσι, φέτος «εκτοξεύτηκαν» στις 32.109 διανυκτερεύσεις, καταγράφοντας τριψήφιο ποσοστό ανόδου (924,86%, σκαρφαλώνοντας δεκαεννέα ολόκληρες θέσεις).
 
Δίχως ιδιαίτερες αλλαγές η δεύτερη δεκάδα - Μεγάλη αύξηση για τους Γάλλους
 
Σχεδόν ίδιος παραμένει ο χάρτης των εθνικοτήτων στις σειρές 11 έως 20, αν εξαιρέσει κανείς την απουσία των Λιβύων. Η δεύτερη δεκάδα ξεκινάει με τους Ισραηλινούς οι οποίοι κατέγραψαν σχεδόν τον ίδιο αριθμό διανυκτερεύσεων (30.012, αύξηση 0,09%), συνεχίζεται με τους επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο (24.161 διανυκτερεύσεις, 7,32%), ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση των Γάλλων που συναντάμε στη δέκατη τρίτη θέση (22.134 διανυκτερεύσεις), οι οποίοι κατέγραψαν μεγάλη αύξηση που άγγιξε το 33,79%.
 
Ακολουθούν οι Πολωνοί (20.453 διανυκτερεύσεις, αύξηση 1,32%), οι Αλβανοί (19.077 διανυκτερεύσεις, αύξηση 5,25%), οι Ολλανδοί (14.127 διανυκτερεύσεις, αύξηση 28,70%), οι Αυστραλοί (12.020 διανυκτερεύσεις, αύξηση 23,28%), οι Βέλγοι (10.060 διανυκτερεύσεις, αύξηση 15,93%), οι Ισπανοί (9.367 διανυκτερεύσεις, αύξηση 11,23%) και τέλος οι Σκοπιανοί (8.791 διανυκτερεύσεις, μείωση -2,20%).

Σημείωση: Επισυνάπτονται οι σχετικοί πίνακες με τα στατιστικά στοιχεία των εθνικοτήτων.

ΕΙΚΟΣΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015
ΚΑΤΑΤΑΞΗ
ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ 2015
ΧΩΡΑ
ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ 2015
ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 2015
ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ 2014
ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 2014
ΚΑΤΑΤΑΞΗ
ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ 2014
ΜΕΤΑΒΟΛΗ 2014-2015
 
ΕΛΛΑΔΑ
690.925
49,32%
651.148
50,00%
 
6,11%
1
ΚΥΠΡΟΣ
83.823
5,98%
70.731
5,43%
1
18,51%
2
ΤΟΥΡΚΙΑ
52.752
3,77%
50.656
3,89%
2
4,14%
3
ΣΕΡΒΙΑ & ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
43.295
3,09%
41.224
3,17%
4
5,02%
4
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
40.862
2,92%
36.797
2,83%
6
11,05%
5
ΡΟΥΜΑΝΙΑ
40.200
2,87%
40.165
3,08%
5
0,09%
6
ΙΤΑΛΙΑ
37.548
2,68%
34.770
2,67%
7
7,99%
7
ΡΩΣΙΑ
36.037
2,57%
49.582
3,81%
3
-27,32%
8
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
35.937
2,57%
32.679
2,51%
8
9,97%
9
ΗΠΑ
35.724
2,55%
26.135
2,01%
10
36,69%
10
ΣΥΡΙΑ
32.109
2,29%
3.133
0,24%
29
924,86%
11
ΙΣΡΑΗΛ
30.012
2,14%
29.985
2,30%
9
0,09%
12
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
24.161
1,72%
22.514
1,73%
11
7,32%
13
ΓΑΛΛΙΑ
22.134
1,58%
16.544
1,27%
15
33,79%
14
ΠΟΛΩΝΙΑ
20.453
1,46%
20.186
1,55%
13
1,32%
15
ΑΛΒΑΝΙΑ
19.077
1,36%
18.125
1,39%
14
5,25%
16
ΟΛΛΑΝΔΙΑ
14.127
1,01%
10.977
0,84%
16
28,70%
17
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
12.020
0,86%
9.750
0,75%
17
23,28%
18
ΒΕΛΓΙΟ
10.060
0,72%
8.678
0,67%
19
15,93%
19
ΙΣΠΑΝΙΑ
9.367
0,67%
8.421
0,65%
21
11,23%
20
Π Γ Δ Μ
8.791
0,63%
8.989
0,69%
18
-2,20%


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Οι πληρότητες αφορούν σε στοιχεία διάθεσης δωματίων σε άτομα και προέρχονται από ενδεικτικό δείγμα ξενοδοχειακών μονάδων της Θεσσαλονίκης

 
ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΞΗΣΗ
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015
ΧΩΡΑ
ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ 2015
ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ 2014
ΜΕΤΑΒΟΛΗ
ΣΥΡΙΑ
32.109
3.133
924,86%
ΙΡΑΚ
2.739
879
211,60%
ΚΟΡΕΑ
2.906
1.285
126,15%
ΚΡΟΑΤΙΑ
1.726
1.144
50,87%
ΚΙΝΑ
5.009
3.572
40,23%
ΕΛΒΕΤΙΑ
7.597
5.552
36,83%
ΗΠΑ
35.724
26.135
36,69%
ΓΑΛΛΙΑ
22.134
16.544
33,79%
ΚΑΝΑΔΑΣ
5.975
4.593
30,09%
ΟΛΛΑΝΔΙΑ
14.127
10.977
28,70%
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
12.020
9.750
23,28%
ΚΥΠΡΟΣ
83.823
70.731
18,51%
ΛΙΒΑΝΟΣ
1.520
1.288
18,01%
ΝΟΡΒΗΓΙΑ
3.438
2.961
16,11%
ΒΕΛΓΙΟ
10.060
8.678
15,93%
ΙΑΠΩΝΙΑ
2.422
2.149
12,70%
ΙΣΠΑΝΙΑ
9.367
8.421
11,23%
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
40.862
36.797
11,05%
ΔΑΝΙΑ
3.148
2.852
10,38%
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
35.937
32.679
9,97%
ΙΤΑΛΙΑ
37.548
34.770
7,99%
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
24.161
22.514
7,32%
ΣΛΟΒΕΝΙΑ
1.507
1.406
7,18%
ΙΡΛΑΝΔΙΑ
2.624
2.452
7,01%
ΕΛΛΑΔΑ
690.925
651.148
6,11%
ΑΛΒΑΝΙΑ
19.077
18.125
5,25%
ΣΕΡΒΙΑ & ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
43.295
41.224
5,02%
ΤΟΥΡΚΙΑ
52.752
50.656
4,14%
ΤΣΕΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
2.221
2.174
2,16%
ΠΟΛΩΝΙΑ
20.453
20.186
1,32%

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι πληρότητες αφορούν σε στοιχεία διάθεσης δωματίων σε άτομα και προέρχονται από ενδεικτικό δείγμα ξενοδοχειακών μονάδων της Θεσσαλονίκης

 
 
ΔΕΚΑ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΙΩΣΗ
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015
ΧΩΡΑ
ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ 2015
ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ 2014
ΜΕΤΑΒΟΛΗ
ΛΙΒΥΗ
777
21.125
-96,32%
ΜΑΛΤΑ
295
1.598
-81,54%
ΜΟΛΔΑΒΙΑ
1.033
1.823
-43,34%
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
6.069
8.630
-29,68%
ΡΩΣΙΑ
36.037
49.582
-27,32%
ΓΕΩΡΓΙΑ
1.572
1.797
-12,52%
ΑΥΣΤΡΙΑ
5.157
5.794
-10,99%
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
1.822
1.901
-4,16%
ΟΥΓΓΑΡΙΑ
4.207
4.356
-3,42%
Π Γ Δ Μ
8.791
8.989
-2,20%
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι πληρότητες αφορούν σε στοιχεία διάθεσης δωματίων σε άτομα και προέρχονται από ενδεικτικό δείγμα ξενοδοχειακών μονάδων της Θεσσαλονίκης

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Με αφορμή τον διπλασιασμό του ΦΠΑ διαμονής και την κατάργηση της έκπτωσης του 30% στα πρώτα 6 νησιά, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κ. Ανδρέας Α. Ανδρεάδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι ορθολογικοί συντελεστές στον ΦΠΑ τουρισμού της χώρας, βοήθησαν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος τα τελευταία χρόνια, καθώς διαμόρφωσαν τη φορολόγηση του τουριστικού πακέτου στα επίπεδα των ανταγωνιστριών χωρών. Τώρα, με την υπέρογκη αύξηση των συντελεστών αυτών, που παράλογα μας επεβλήθη και προκειμένου να διατηρήσουμε ανταγωνιστικό το ισχυρότερο εξαγώγιμο προϊόν της Ελλάδας, πρέπει συλλογικά να υλοποιήσουμε ένα πλέγμα ενεργειών που θα θωρακίσει τον ελληνικό τουρισμό στη διεθνή αγορά.

Η Πολιτεία πρέπει να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, να διαμορφώσει ένα σταθερό και ελκυστικό φορολογικό καθεστώς, να ενισχύσει τη ρευστότητα και να επαναφέρει τη σταθερότητα στην αγορά. Αν δεν πληρώσουν όλοι τον ΦΠΑ και τις εισφορές που τους αναλογούν, δεν προχωρήσει ταχύτατα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η στήριξη - χρηματοδότηση των βιώσιμων επιχειρήσεων με ρεαλιστικούς όρους, δεν αναθερμανθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα και δεν ενισχυθούν οι δημόσιες υποδομές που φθίνουν ραγδαία, δεν πρόκειται να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας και ουσιαστική μείωση της ανεργίας. Αντίθετα, η χώρα θα βιώνει μία διαρκή και επώδυνη ταλάντωση μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Ο ΣΕΤΕ, από την πλευρά του, με τους φορείς και τους επιχειρηματίες του τουρισμού, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να απορροφηθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό η εξωπραγματική υπερφορολόγηση, παρά τις καταλυτικές αρνητικές συνέπειες που αυτό θα έχει στους ισολογισμούς των τουριστικών επιχειρήσεων για το  2016.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και αξιοποιώντας στο έπακρο συνέργειες και εργαλεία, όπως το ΙΝΣΕΤΕ και η Marketing Greece, ο ΣΕΤΕ ξεκίνησε ήδη την προσπάθεια υποστήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων και των προορισμών ως προς τη διαχείριση της κατάστασης.

Ελπίζουμε, τέτοια εποχή του χρόνου, η κυβέρνηση με βάση την αύξηση των φορολογικών εσόδων, να καταφέρει, όπως και προβλέπεται στην συμφωνία, να επαναφέρει τον ΦΠΑ τουρισμού στα επίπεδα των ανταγωνιστών μας.»

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού εξέτασε τους όρους των συμβάσεων συνεργασίας των εταιριών διαδικτυακής ταξιδιωτικής πρακτορείας BOOKING.COM και EXPEDIA με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, με αφορμή αντίστοιχες έρευνες και από άλλες Ευρωπαϊκές Αρχές Ανταγωνισμού, σε συνεννόηση και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι διαδικτυακές αυτές εταιρίες ανέλαβαν τη δέσμευση να τροποποιήσουν τις συμβάσεις συνεργασίας τους με ξενοδόχους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου οι τελευταίοι να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευελιξία σε θέματα κρατήσεων και τιμολόγησης των κλινών τους, καθώς και σε θέματα επικοινωνίας με πελάτες τους.
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, αφού αξιολόγησε τις νέες τροποποιημένες συμβάσεις των δύο αυτών εταιριών διαδικτυακής ταξιδιωτικής πρακτορείας με συνεργαζόμενες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, έκρινε ότι οι δεν συντρέχουν επί του παρόντος λόγοι για τη διεξαγωγή περαιτέρω έρευνας.
Με βάση τους νέους συμβατικούς όρους, οι συνεργαζόμενες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν στη χώρα μας μπορούν πλέον:

(α) να ορίζουν διαφορετικές τιμές δωματίων και να προσφέρουν διαφορετικούς όρους και διαθεσιμότητα μεταξύ των διαδικτυακών ταξιδιωτικών πρακτόρων,

(β) να προσφέρουν χαμηλότερες τιμές ή/και καλύτερους όρους σε μη διαδικτυακά κανάλια (όπως οι τηλεφωνικές κρατήσεις, οι πελάτες που έρχονται απευθείας στη ρεσεψιόν του καταλύματος ή οι κρατήσεις στο πλαίσιο κλειστών ομάδων χρηστών), υπό τον όρο ότι δεν θα δημοσιεύουν ή διαφημίζουν διαδικτυακά τις εν λόγω τιμές,

(γ) να διενεργούν ελεύθερα προωθητικές ενέργειες σε όλους τους προηγούμενους επισκέπτες του καταλύματος τους, ακόμη κι αν αυτοί είχαν κλείσει τη διαμονή τους μέσω των προαναφερόμενων διαδικτυακών εταιριών.

Η εφαρμογή των νέων συμβάσεων από τις διαδικτυακές εταιρίες BOOKING.COM και EXPEDIA αναμένεται να εντείνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των διαδικτυακών ταξιδιωτικών πρακτόρων, αλλά και μεταξύ διαφορετικών καναλιών (διαδίκτυο, παραδοσιακά πρακτορεία, τηλεφωνικές και λοιπές κρατήσεις), προς όφελος τόσο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, όσο και των καταναλωτών.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

keno

Επικοινωνία

ΑΘΗΝΑ

Ελ. Βενιζέλου 135-137 | Καλλιθέα 17672 - Αττική
210 95 14200 - 201 - 204
210 95 77216, 210 95 77218
210 95 14205, 210 95 77515
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επικοινωνία

ΚΥΠΡΟΣ

Λεωφ. Ευαγόρου 27 | Irene Building - Suite 54 | Λευκωσία 1066 - Κύπρος
+357 22355 071 - 72
+357 22355 073
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επικοινωνία

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αισώπου 5-7 | Θεσσαλονίκη 54627
2310 54 3316
2310 54 3315
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.